opc_loader

Vattenfall Solar Team

Het Vattenfall Solar Team rijdt al sinds 2001 mee in wedstrijden die met zonneauto's gereden worden. Sinds de opkomst van de elektrische auto's worden deze races wereldwijd gehouden om ontwikkelingen op technisch gebied te stimuleren en het elektrisch rijden te promoten.

Vattenfal Solar AutoDe auto van dit team is ontwikkeld door studenten van de TU Delft en wordt ook door hen bestuurd. Eén van de belangrijkste evenementen is de Bridgestone World Solar Challenge die elke twee jaar georganiseerd wordt. Deze race is inmiddels al 8 keer op rij gewonnen door het Vattenfal team. De wedstrijd wordt gehouden in Australië en de route van 3.000 kilometer loopt van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden van het land.

De route voert het team dwars door de woestijn, waar de felle zon de hele dag op het asfalt brandt. Tijdens deze tocht is het natuurlijk belangrijk om goed zicht op de weg te houden en daarom is het Solar Vattenfall Team uitgekomen bij Serengeti Eyewear bij hun zoektocht naar de juiste zonnebril. Ieder teamlid heeft een favoriet model uit kunnen kiezen en is inmiddels voorzien van de beste bescherming die een zonnebril kan bieden tijdens extreme omstandigheden.

 

De resultaten zijn er al naar, want afgelopen maand heeft het team een nieuw 12-uur duurrecord gevestigd! In dit tijdsbestek werden maarliefst 924 kilometers afgelegd, waarmee het oude record van 882 kilometer ruimschoots verbeterd werd.

Vattenfal Solar Team

Zo blijkt maar weer; voor op de weg is er niets beters dan een zonnebril van Serengeti!