opc_loader

Voor op het water

2022_header_ophetwater

Bent u op zoek naar een goede zonnebril voor op het water? Dan bent u bij Serengeti aan het juiste adres!


Het is natuurlijk heerlijk om bij of op het water te zijn; een eindje varen, vissen vanaf de waterkant of een drankje op een terras aan een meer. Maar op een zonnige dag zult u waarschijnlijk al eens gemerkt hebben dat de reflecties van de zon op het water al snel voor irritatie of vermoeidheid van uw ogen kan zorgen. Bij Serengeti XL raden we u natuurlijk altijd al aan om een goede zonnebril te dragen, maar op en nabij het water telt dit advies dubbel!

Omdat het zonlicht door het water weerkaatst wordt, en vaak ook nog in een geconcentreerde lichtbundel, komt er een grotere lading licht en straling op u af dan normaal. In de eerste plaats is het van belang dat deze grote hoeveelheden UV-straling goed geblokkeerd worden, ze zijn namelijk schadelijk voor uw ogen. Op korte termijn kan deze straling tot irritatie en vermoeidheid van uw ogen leiden, en op langere termijn kan er permanente oogschade ontstaan. Gelukkig garanderen alle glazen van Serengeti dat deze straling voor 100 procent geblokkeerd wordt.

Ook de pasvorm is belangrijk. Omdat het licht van vele kanten kan komen adviseren wij een zonnebril die goed op uw hoofd aansluit en ook het licht van de zijkanten tegen kan houden. U zou ook kunnen kiezen voor een model als de Leandro Glacier, dat uitgerust is met speciale kapjes aan de zijkant die het licht blokkeren.

Polarisatie

Alle zonnebrillen in de onderstaande selectie zijn uitgerust met glazen die gepolariseerd zijn. Dankzij deze techniek wordt licht dat vanuit vreemde hoeken komt weggefilterd. Op het water zal u vooral merken dat de schitteringen van het wateroppervlak verminderd worden, met een rustiger beeld en minder afleiding als gevolg. Bij kalm water kunt u vaak ook door het wateroppervlak heen kijken, deze eigenschap is vooral erg handig voor sportvissers die hun prooi in het oog willen krijgen. Naast de polarisatie kunt u ook nog profijt hebben van een spiegelcoating op de buitenkant van de glazen. Deze extra laag, in blauw of zilver, zorgt er vooral voor dat er meer blauw licht weggefilterd wordt. Dit blauwe licht heeft weinig meerwaarde voor uw zicht, en is de meest intensieve kleur voor uw ogen.

Glaskleur

Ten slotte ziet u in de selectie zonnebrillen voor op het water alleen uitvoeringen met de groene 555nm glazen en roze Sedona glazen. Deze glastypes zijn relatief donker, en daarme geschikt voor gemiddelde tot extreme lichtomstandigheden. De bekende amberkleurige Drivers glazen van Serengeti zijn een categorie lichter en daarom minder geschikt voor situaties met veel licht en reflecterende oppervlaktes.

Filters
€ 149
€ 314
Doelgroep
Lens kleur
Lens materiaal
Lens eigenschappen
Montuur
Collections
Pasvorm
Op voorraad
    Pagina 1
    Pagina 1