opc_loader

Waar moet een zonnebril aan voldoen?


Goede zonnebril tips 

Serengeti XL geeft u graag tips voor het uitzoeken van een goede zonnebril.

Tip 1: Erken de waarde van een zonnebril 
UV-straling kan schade veroorzaken aan uw ogen. Een goede zonnebril biedt hierin de oplossing omdat zij uw ogen beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Draag daarom ook tijdens (felle) zon altijd een zonnebril. 


Tip 2: Elk merk zijn eigen werk
Er zijn tientallen zonnebrillen merken maar het gaat erom dat u een zonnebril uitzoekt die allereerst prettig zit maar daarnaast ook nog eens uw ogen goed beschermt. Of het nu gaat om een Ray Ban zonnebril, Rodenstock of Serengeti. Kies een zonnebril die geschikt is voor u en stap niet een zonnebrillen winkel in met al een duidelijke voorkeur voor een merk. 


Tip 3: Laat uw ogen meten 
Misschien wel de belangrijkste tip voordat u een zonnebril gaat uitzoeken. Laat uw ogen opmeten. Dit kunt u doen bij een (lokale) opticien of u komt langs bij onze winkel in Surhuisterveen. Wanneer u uw ogen heeft laten opmeten kan de opticien bepalen of u voldoende heeft een een 'gewone' zonnebril of dat u juist een zonnebril op sterkte nodig heeft. 


Tip 4: Zonnebril op sterkte
'Had ik maar veel eerder een zonnebril op sterkte genomen'. Dit is één van de meest gehoorde reacties bij Serengeti XL. Een zonnebril is geschikt om meerdere zomerseizoenen te dragen mits de bril goed beschermt wordt. 


Tip 5: Polariserende glazen
Polariserende glazen zijn zonnebril glazen die de zonneschitteringen verminderen. Maar hoe werkt dit dan? Als licht op gladde oppervlakten zoals water, sneeuw of een glad wegdek komt, weerkaatst dit zowel horizontale als verticale lichtgolven. Polariserende glazen van bijvoorbeeld Serengeti filteren horizontale lichtgolven waardoor de lichtweerkaatsing wordt verwijderd en uw beeld helder blijft. Kortom, polariserende glazen zijn erg prettig en goed voor uw ogen. 


Tip 6: Kleur van de zonnebril glazen 
Zonnebril glazen zijn er in verschillende kleuren. De kleur zegt niks over de mate van bescherming maar hebben ieder een verschillende pluspunt.

  • Grijze glazen verminderen de felheid van het licht zonder de kleuren te veranderen.
  • Groene glazen verminderen de verblinding, zorgen voor een sterk contract tussen objecten en filteren een deel van het blauwe licht weg.
  • Roze glazen zijn ideaal voor als u actief bent op het water omdat het een sterke contract biedt voor objecten die tegen blauw en groene achtergrond zitten. 
  • Gele glazen zijn met name geschikt voor het autorijden omdat ze (bij met name een bewolkte lucht) het zicht verscherpen en de felheid van het zonnelicht afnemen .
  • Bruine glazen versterken het contrast en zijn met name geschikt voor bijziende personen. 


Tip 7: Hoe wordt een zonnebril bij u afgeleverd? 
Het klinkt misschien redelijk simpel maar een goede zonnebril is een investering voor uw ogen en moet daarom ook goed beschermt worden. Een etui is daarom noodzakelijk naast een zonnebrillen doekje (microvezel doekje). 


Tip 8: Zonnebril voor in het verkeer
Een zonnebril zult u dragen tijdens uw vrijetijd, vakantie, op uw werk maar wellicht ook tijdens het autorijden. Een goede zonnebril is ook geschikt om te dragen tijdens het autorijden en moet prettig om uw hoofd zitten. 

Bekijk het complete assortiment Serengeti zonnebrillen op onze website.

Meer informatie over Serengeti zonnebrillen op sterkte.