opc_loader

Menu

In het kort

 

Als u binnen de EU een product aanschaft via een webshop, dan heeft u een herroepingsrecht. Dit betekent dat u binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling het product altijd kunt retourneren, zonder opgaaf van reden.

 

Wilt u gebruik maken van dit recht? Download dan het formulier onderdaan deze pagina en vul dit zo volledig mogelijk in. U kunt het digitaal invullen, maar ook uitprinten en handmatig invullen. Stuur het formulier vervolgens naar service@serengetixl.nl, of voeg een fysieke kopie aan uw retourzending toe.

 

U hoeft niet te wachten op een bevestiging en kunt uw bestelling direct retour zenden naar het adres dat op het retourformulier vermeld staat. U bent zelf verantwoordelijk voor de zending en Serengeti XL kan u geen retourlabel aanbieden. De kosten voor het terugzenden zijn voor uw eigen rekening. Als u geen risico wilt lopen raden wij u aan om de bestelling als aangetekend of verzekerd pakket terug te sturen.

 

Zodra de bestelling weer bij ons terug is ontvangt u een bevestiging. In de meeste gevallen zal hierbij ook direct aangegeven worden dat de retour geaccepteerd is. Dit betekent dat de koopovereenkomst ontbonden wordt en u het aankoopbedrag terug krijgt.

 

 

Herroepingsrecht

 

Het herroepingsrecht houdt in dat u bedenktijd heeft als u een product aanschaft via een webshop, op straat, of aan de deur. U kunt de koop ontbinden zonder opgaaf van reden. Dit kan tot 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. Dit recht geldt in principe voor alle producten die in onze webshop aangeboden worden, inclusief de producten die in de aanbieding zijn. Een uitzondering geldt voor producten die speciaal voor u op maat gemaakt zijn, zoals bijvoorbeeld een zonnebril op sterkte. Ook aangebroken verpakkingen zoals anti-condens spray of reinigingsvloeistof kunnen niet geretourneerd worden in het kader van het herroepingsrecht.

 

Heeft u al spijt van uw aankoop voordat het product geleverd is? U hoeft niet te wachten tot u het artikel in huis heeft en kunt direct aangeven dat u gebruik wenst te maken van uw herroepingsrecht. Misschien dat het artikel nog niet verzonden is, en anders kunt u er voor kiezen om het pakket te weigeren. 

 

Heeft het product al wel in huis? Tijdens de bedenktijd mag u de verpakking openmaken en het product passen en uitproberen. U mag echter niet meer doen dan nodig is om het product goed te kunnen beoordelen. Een zonnebril mag gedragen worden om de pasvorm en de kijkervaring te beoordelen, maar het is niet toegestaan om de bril bijvoorbeeld een weekje mee te nemen op vakantie. Als vastgesteld wordt dat er tijdens het gebruik schade of slijtage is ontstaan, kan het zijn dat u niet het volledige aankoopbedrag terug krijgt. Ook als de verpakking ernstig beschadigd is of er accessoires ontbreken kunnen hier kosten voor verrekend worden. 

 

U heeft 14 dagen de tijd om aan te geven dat u gebruik wenst te maken van uw recht op herroeping. Deze periode gaat in vanaf het moment dat u het product thuis ontvangen heeft. Nadat u dit heeft aangegeven, heeft u nogmaals 14 dagen de tijd om het product daadwerkelijk terug te zenden. Voor deze tweede termijn van 14 dagen geldt de verzenddatum als ijkpunt, een eventuele vertraging bij de postbezorger zal daarom geen reden zijn om de retournering te weigeren.

 

Het is niet voldoende om de bestelling zonder verdere communicatie terug te sturen, u zult aan moeten geven dat u dit doet in het kader van uw herroepingsrecht. We ontvangen het liefst een volledig ingevuld  herroepingsformulier, maar het volstaat ook om een mail te sturen of ons mondeling op de hoogte te brengen. U hoeft niet te wachten tot u een bevestiging van ons krijgt en kunt de bestelling direct terugsturen.

 

Het is uw eigen verantwoordelijkheid dat de bestelling weer in goede orde bij ons retour komt. Wij verstrekken geen retourlabels, u kiest dan ook zelf welk postbedrijf u gebruikt en op welke manier u de bestelling retourneert. Als een retourzending niet bij ons aankomt of onderweg beschadigd raakt, is dat in eerste instantie een kwestie tussen u en het postbedrijf dat u gekozen heeft. Wij raden u dan ook aan om het pakket verzekerd of aangetekend te verzenden. Op deze manier krijgt u een bevestiging als het pakket afgeleverd is en heeft u recht op een vergoeding van het postbedrijf als de zending kwijt raakt of beschadigd is.

 

De kosten voor het terugsturen zijn voor uw eigen rekening.

 

Als de retourzending door ons aangenomen is en er aan de voorwaarden is voldaan, krijgt u een bevestiging dat de koop ontbonden wordt. Vervolgens zorgen wij dat u het aankoopbedrag terugkrijgt, inclusief eventuele verzendkosten. De termijn en manier waarop dit afgehandeld wordt hangt af van de door u gekozen betaalmethode. In de meeste gevallen wordt het aankoopbedrag binnen enkele dagen teruggestort op de bankrekening waar u tijdens het bestellen mee betaald heeft. Als u gebruik heeft gemaakt van achteraf betalen via Riverty, wordt de retour doorgegeven aan Riverty, waarna uw betalingsverplichting komt te vervallen.

 

Bovenstaande geldt alleen voor artikelen die teruggestuurd worden in het kader van uw recht op herroeping. Heeft u een verkeerd product ontvangen of is een product beschadigd? Dan kunt u het beste contact met ons opnemen zodat we gezamenlijk kunnen bepalen hoe we dit het beste voor u op kunnen lossen.

 

Heeft u vragen over het retourneren of andere onderwerpen? Neem dan contact met ons op via chat, e-mail of telefoon.

 

U kunt het Serengeti XL herroepingsformulier downloaden via de onderstaande link.

  

Serengeti XL Herroepingsformulier   

 

Voor meer informatie, zie ook onze Algemene voorwaarden