opc_loader

Glazen


Een Serengeti zonnebril koopt u waarschijnlijk vooral voor de kijkervaring; de glazen van Serengeti zijn de meest geavanceerde op de markt. Doordat er een reeks bijzondere technieken toegepast wordt heeft u met een zonnebril van Serengeti optimaal zicht onder lastige omstandigheden.

De glazen van Serengeti komen in verschillende uitvoeringen, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Met het onderstaande overzicht kunt u eenvoudig bepalen welke glazen voor u de beste keus zijn. Heeft u nog vragen of komt u er niet uit? Neem contact met ons op! Wist u dat alle glastypes van Serengeti meekleurend zijn? De lichtdoorlatendheid in het onderstaande overzicht is daarom aangegeven voor de normale en verduisterde staat van het glas.

glazen_overzicht_2


glazen_mineraal_drivers Drivers
De Drivers zijn de klassieke Serengeti glazen. Ze kwamen voor het eerst op de markt in 1985 en zijn mede verantwoordelijk voor het succes van Serengeti zonnebrillen. Deze amberkleurige glazen zijn speciaal ontwikkeld voor op de weg en geven u een verhoogd contrast en een helderder zicht. Deze glazen zijn ook zeer geschikt voor dagen waarop de zon minder aanwezig is; zelfs bij bewolkt weer zult u ervaren dat uw zicht beter is als u een Serengeti draagt. Ideaal voor algemeen gebruik en in het verkeer.
weer_bewolkt weer_gemiddeld  
Niet gepolariseerd, mineraal (categorie 2 tot 3)
  23% lichtdoorlatendheid - 89% van het blauwe licht wordt geblokkeerd
12% lichtdoorlatendheid - 95% van het blauwe licht wordt geblokkeerd
 
Gepolariseerd, mineraal (categorie 2 tot 3)
  19% lichtdoorlatendheid - 92% van het blauwe licht wordt geblokkeerd
11% lichtdoorlatendheid - 95% van het blauwe licht wordt geblokkeerd

glazen_mineraal_drivers_gold Drivers Gold

De Gold uitvoering van de Drivers glazen bieden u alle voordelen van de normale Drivers, maar beschikken daarnaast nog over een stijlvolle gouden spiegelcoating. Deze coating zorgt voor een extra laag bescherming en een bijzondere look. De Drivers Gold glazen zijn net een beetje donkerder dan de standaard versie, maar evengoed geschikt voor algemeen gebruik.

 weer_gemiddeldweer_zonnig  
Gepolariseerd, mineraal (categorie 3)
  16% lichtdoorlatendheid - 93% van het blauwe licht wordt geblokkeerd
10% lichtdoorlatendheid - 96% van het blauwe licht wordt geblokkeerd

glazen_mineraal_drivers_gradient Drivers Gradient

De Gradient variant van de Drivers glazen heeft een verticaal verloop van donker naar licht. Het zonlicht dat van boven komt wordt geblokkeerd, terwijl het dashboard onderin uw zicht goed leesbaar blijft. In de niet gepolariseerde uitvoering zijn deze glazen ideaal voor piloten, voor wie goed leesbare instrumentenpanelen van groot belang zijn. Deze glazen zijn ideaal voor algemeen gebruik en deelname aan het verkeer.

weer_bewolkt weer_gemiddeld  
Niet gepolariseerd, mineraal (categorie 2 tot 3)
  26% lichtdoorlatendheid - 87% van het blauwe licht wordt geblokkeerd
14% lichtdoorlatendheid - 92% van het blauwe licht wordt geblokkeerd
 
Gepolariseerd, mineraal (categorie 2 tot 3)
  22% lichtdoorlatendheid - 85% van het blauwe licht wordt geblokkeerd
13% lichtdoorlatendheid - 93% van het blauwe licht wordt geblokkeerd

glazen_mineraal_555nm 555nm

De frequentie van 555 nanometer ligt precies in het midden van het visuele spectrum, tussen geel en groen in. Het menselijk oog ziet deze frequenties ook het best, en daar maakt dit glas optimaal gebruik van. Terwijl storende blauw licht weggefilterd wordt, kan alleen het bruikbare licht uw ogen nog bereiken. Dit zorgt er voor dat u een verhoogd contrast ervaart en uw ogen minder inspanning hoeven te leveren. Deze glazen zijn uitstekend voor algemeen gebruik, deelname aan het verkeer of activiteiten op het water.

 weer_gemiddeldweer_zonnig  
Niet gepolariseerd, mineraal (categorie 2 tot 3)
  24% lichtdoorlatendheid - 89% van het blauwe licht wordt geblokkeerd
12% lichtdoorlatendheid - 96% van het blauwe licht wordt geblokkeerd
 
Gepolariseerd, mineraal (categorie 3 tot 3)
  18% lichtdoorlatendheid - 92% van het blauwe licht wordt geblokkeerd
12% lichtdoorlatendheid - 95% van het blauwe licht wordt geblokkeerd

glazen_mineraal_555nm_blue 555nm Blue

De blauwe spiegelcoating op deze 555nm glazen zorgt er voor dat schitteringen nog beter weggenomen worden en bovendien wordt het contrast nog extra verhoogd. Daarnaast geeft de coating uw zonnebril natuurlijk een bijzondere uitstraling. Deze glazen laten een beetje meer licht door dan de standaard 555nm glazen en zijn daarom geschikt voor bewolkte dagen en momenten met een gemiddelde hoeveelheid licht. Ideaal voor algemeen gebruik en activiteiten op het water.

weer_bewolkt weer_gemiddeld  
Gepolariseerd, mineraal (categorie 2 tot 3)
  25% lichtdoorlatendheid - 89% van het blauwe licht wordt geblokkeerd
16% lichtdoorlatendheid - 93% van het blauwe licht wordt geblokkeerd

glazen_mineraal_sedona Sedona
De Sedona glazen zijn ontwikkeld voor extreme omstandigheden. In de sneeuw, de woestijn of op een andere locatie met veel en moeilijk licht bieden deze glazen u een verhoogd contrast en optimale bescherming van uw ogen. Deze glazen zijn geschikt voor situaties met intens licht en zijn ideaal voor activiteiten op het water of in de sneeuw.
 weer_zonnig  
Gepolariseerd, mineraal (categorie 3)
  18% lichtdoorlatendheid - 90% van het blauwe licht wordt geblokkeerd
11% lichtdoorlatendheid - 94% van het blauwe licht wordt geblokkeerd

glazen_mineraal_sedona_bi-mirror Sedona Bi-Mirror
De Bi-Mirror uitvoering van de Sedona glazen gaat verder waar de standaard uitvoering het voor gezien houdt. Dankzij een spiegelcoating aan de boven- en onderkant van de glazen wordt alleen het licht dat recht van voren komt doorgelaten. Het zonlicht dat van boven komt en de reflecties op de sneeuw of het water worden tegengehouden. Hierdoor wordt u niet afgeleid door storend licht en hoeven uw ogen zich minder in te spannen. Ook deze glazen zijn ideaal voor activiteiten op het water of in de sneeuw.
 weer_zonnig  
Gepolariseerd, mineraal (categorie 3)
  16% lichtdoorlatendheid - 91% van het blauwe licht wordt geblokkeerd
10% lichtdoorlatendheid - 94% van het blauwe licht wordt geblokkeerd


glazen_overzicht_1