opc_loader

Menu

Monturen


De monturen van Serengeti zijn van zeer hoge kwaliteit en beschikken over enkele unieke technieken die het draagcomformt, de bestendigheid en de esthetische waarde naar een hoger niveau tillen. Serengeti monturen zijn er in verschillende materialen, zodat u altijd het juiste montuur voor de juiste toepassing kunt vinden.


De monturen van Serengeti worden gefabriceerd in Italië, waar ze kwaliteit en schoonheid hoog in het vaandel hebben. Door in Europa te produceren is het eenvoudiger om de kwaliteit te waarborgen, en bovendien is de negative impact op het milieu beperkt door de kortere afstanden.

2022_header_nicholson

Materialen

In principe zijn er drie verschillende materialen die gebruikt worden voor de basis van het montuur; acetaat, nylon en metaal.

Het acetaat dat door Serengeti gebruikt wordt is een duurzaam materiaal dat gemaakt wordt van de cellulose uit planten. In tegenstelling tot veel andere kunststoffen komt er geen aardolie aan te pas bij de productie. Het gebruikte plantmateriaal voldoet voor 100% aan de eisen van het FSC-keurmerk en heeft daarmee geen negatieve gevolgen heeft voor de natuur. Dit materiaal heeft dezelfde eigenschappen als het traditionele acetaat en is daarmee uitermate geschikt voor de productie van monturen. Eco-vriendelijk acetaat is te produceren in vele vormen en kleuren en is bovendien anti-allergisch! Als kers op de taart is het na verwarming ook makkelijk te vervormen, waardoor het eenvoudig is om uw nieuwe bril perfect passend voor u te maken.

Nylon wordt vooraal toegepast in de sportieve modellen van Serengeti. Specifiek gaat het hier om Nylon TR90, een variatie die bijzonder sterk en bestendig is en daarom ideaal is voor monturen die wat te verduren krijgen. Het materiaal is licht en flexibel, dit zorgt voor een hoog draagcomfort en een goede aansluiting op het hoofd.

Een metalen montuur geeft vaak een wat klassiekere uitstraling. Doordat het materiaal extreem sterk is, hoeft er maar weinig gebruikt te worden om tot een stevig frame te komen. Met een metalen montuur profiteert u daarom van mooie ranke lijnen en een verfijnde uitstraling. Serengeti heeft verschillende afwerkingen ontwikkeld die bijdragen aan deze uitstraling, zo kunnen de metalen monturen in verschillende luxe kleurvarianten geleverd worden en wordt er in de nieuwe series gebruik gemaakt van gedetailleerde graveringen in het metaal. Naast de bekende kleuren als goud, zilver of zwart zijn de nieuwere series ook verkrijgbaar in unieke kleuren als Brushed Bronze, Shiny Gunmetal en Matte Khaki.

2022_header_loy

Scharnieren

De scharnieren van een zonnebril zijn, naast de glazen, vaak de meest kwetsbare onderdelen. Ze zijn continu in beweging en na jarenlang gebruik kan er speling onstaan, kunnen ze   slapper worden of zelfs afbreken. Serengeti besteedt hierom extra aandacht aan de scharnieren en garandeerd daarmee een lange levensduur.

Eén van de technieken die Serengeti onderscheidt van andere brillenfabrikanten is de dubbele scharnier, met deze toevoeging kunnen de veren van de bril beide kanten op bewegen. De bril kan opgevouwen worden, net als andere brillen, maar bij het opzetten komt er geen spanning op het montuur omdat de scharnieren ook naar buiten kunnen bewegen. Op deze manier vindt er minder slijtage plaats en kunt u de bril makkelijk opzetten.

 

Wire-Flex

Het wire flex systeem is ontwikkeld met het idee dat het montuur zich aan moet kunnen passen aan de contouren van uw gezicht. Door gebruik te maken van een legering van nikkel, zilver en roestvrij staal, is het mogelijk om een extreem licht frame te maken dat flexibel en duurzaam is. Het resultaat van deze combinatie geeft de drager het gevoel dat het montuur speciaal voor hem of haar is gemaakt.

 

Verstelbare neuspads en oortips

Om de bril comfortabel te kunnen dragen is het belangrijk dat deze aangepast kan worden aan uw persoonlijke voorkeur. Om die reden hebben de meeste Serengeti zonnebrillen verstelbare neuspads en oortips. Met deze onderdelen kan de bril goed afgesteld worden op uw hoofd. Pijnlijke drukpunten kunnen daarmee voorkomen worden en de glazen kunnen goed uitgelijnd worden op uw ogen.

Als u de Serengeti zonnebril in onze fysieke winkel afhaalt nemen we altijd even de tijd om deze voor u af te stellen!