opc_loader

Natuurlijk; gemak dient de mens en een nieuwe zonnebril is online snel besteld. Maar weet u zeker dat u de juiste bril uitgezocht heeft? Gaat de bril goed passen? Vallen de kleuren niet net even anders uit dan u had gehoopt? Zijn de glazen niet te donker?


serengeti_strook1


Als webshop doen we natuurlijk ons uiterste best om u van alle informatie te voorzien die u nodig heeft bij het maken van de juiste keus, maar het internet heeft zijn beperkingen. Gelukkig is Serengeti XL onderdeel van een groter geheel en beschikken wij over een fysieke winkel waar al onze Serengeti zonnebrillen gewoon in het schap hangen! Bovendien lopen er hier meerdere mensen rond die u alles kunnen vertellen over polarisatie, PhD kunststof, flexende scharnieren en spiegelcoatings. 

We willen u daarom graag uitnodigen om een bezoekje te brengen aan onze winkel, waar alle Serengeti zonnebrillen gewoon in het schap hangen. De webshop en de winkel delen dezelfde voorraad, dus alle brillen die online beschikbaar zijn kunt u ook gewoon passen als u bij ons langs komt!


serengeti_strook2We zijn ons er wel bewust van dat onze winkel niet voor iedereen om de hoek ligt; wij zijn namelijk gevestigd in Surhuisterveen, op de grens van Friesland en Groningen. Toch zou u zeker niet de eerste zijn die een paar uren in de auto zit voor een nieuwe zonnebril! Surhuisterveen ligt gelukkig ook vlak bij de A7, waardoor u geen eindeloze kilometers over landweggetjes hoeft af te leggen.

We wijzen u ook graag op de vele bezienswaardigheden en de prachtige omgevingen die u hier vindt. Een bezoekje aan onze winkel is goed te combineren met een uitje aan een mooi natuurgebied, een waddeneiland of een middeleeuwse vestingstad. We hebben daarom alvast een lijstje gemaakt van locaties die u misschien zouden kunnen interesseren.

We hopen u snel te mogen ontvangen in onze winkel!
serengetixl_kaartje


Bezienswaardigheden en uitjes in de buurtNationaal park "de Alde Feanen"

Dit gebied, gelegen nabij Eernewoude (Earnewâld), heeft een oppervlakte van bijna 4000 hectare en een rijke historie. Al in de 12de eeuw werd in dit gebied turf gewonnen, dat later vooral naar de steden in Holland werd vervoerd. Door de afgraving onstond er een landschap dat eerst vooral door jagers en vissers gebruikt werd, maar begin vorige eeuw een natuur- en reacreatiegebied werd. Inmiddels zijn de Alde Feanen een thuis voor een veelvoud aan bijzondere diersoorten en wordt het jaarlijks bezocht door honderdduizenden recreanten.
dagje_frl_aldefeanen
dagje_frl_lauwersmeer Nationaal park "Lauwersmeer"

In vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park. Bezoekers zijn dag en nacht welkom.
Bakkeveen

Bakkeveen is al 80 jaar een bloeiende toeristische bestemming in Zuidoost Friesland. Het gebied rondom het dorp is ruim bedeeld met afwisselend natuurschoon, zoals zandverstuivingen, heuvels, heidevelden en bossen. Bijvoorbeeld natuurgebied het Mandefjild van het Fryske Gea is een echte publiekstrekker.
dagje_frl_bakkeveen
dagje_frl_blotevoeten Blotevoetenpad Opende

In het Westerkwartier ligt een bijzonder pad: het Blotevoetenpad Opende. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit en lopen maar! Op je blote voeten lopen door de modder, over water en gras. Over boomstammen klimmen of via een touw een sloot over. Heeft het geregend? Dan is er extra modder! Onderweg kan je uitrusten in één van de hangmatten of op een bankje. Durf jij ook?
Beetsterzwaag

Aan de rand van de Friese Wouden vindt u het karaktervolle dorp Beetsterzwaag. In de alom bekende Hoofdstraat treft u prachtige historische panden aan. Deze panden van drieënhalve eeuw oud, zijn de stille getuigen van de adel die het dorp in de 18e en 19e eeuw bewoonde.  

Vandaag de dag is Beetsterzwaag een springlevend dorp! De historische rijkdommen worden met hedendaagse aantrekkelijkheden gecombineerd: galeries, cafés en restaurants, gespecialiseerde winkels en eindeloos veel wandel- en fietsmogelijkheden in de omliggende bossen en natuurgebieden. 

dagje_frl_beetsterzwaag
dagje_frl_fochteloerveen Fochteloërveen

Het Fochteloërveen staat voor stilte, prachtige wolkenluchten en adembenemende vergezichten. Vanuit uitkijktoren De Zeven kun je kilometers ver kijken over dit uitgestrekte hoogveengebied op de grens van Friesland en Drenthe. Het kletsnatte landschap is dé plek voor onder andere de kraanvogels, het paapje, de roodborsttapuit en mijn favoriete vlinder; het veenhooibeestje. In het voorjaar kleurt het hoogveen wit door het pluizige wollegras te midden van de veenmossen. Kom en beleef dit gebied met haar rijke cultuurhistorie.
Leeuwarden

Met 617 rijksmonumenten staat Leeuwarden in de top-15 van Nederlandse monumentengemeenten, dankzij een historische binnenstad en woonwijken uit de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Ook heeft de stad beschermde stadsgezichten zoals de binnenstad met singels, het Nieuwe Kanaalgebied en de Hollanderwijk. Leeuwarden beschikt over een uitgebreide culturele infrastructuur waaronder een schouwburg, musea en kleinschalige podia. Daarnaast zijn er meer dan 100 horecagelegenheden in Leeuwarden, waaronder veel kroegen, een aantal feestcafés en discotheken.

Leeuwarden barst van de interessante, belangrijke én royale historie. Zo heeft de Tweede Wereld Oorlog een nog steeds zichtbare en voelbare indruk achtergelaten, vind je hier de roots van onze royals en ontdek je alles over twee beroemde inwoners: Mata Hari en M.C. Escher. En het leuke is, je kunt op heel veel verschillende manieren alles te weten komen over deze indrukwekkende historie.

dagje_frl_leeuwarden
dagje_frl_belvedere Museum Belvédère

Museum Belvédère is een museum voor moderne en hedendaagse schilderkunst. De collectie bestaat voornamelijk uit 20e-eeuwse en eigentijdse werken van kunstenaars uit Noord-Nederland. Centraal staat de relatie van kunst met omliggende langschappelijke natuur. Tot de collectie behoort onder meer werk van de Nederlandse kunstschilders Jan Mankes, Roger Raveel en Hendrik Werkman. Circa vijf exposities worden er jaarlijks in het museum georganiseerd.