opc_loader

Menu

Serengeti XL is onderdeel van Werkman Brillen & Contactlenzen, een zelfstandige opticien in het noorden van het land. Via onze webshop versturen we Serengeti zonnebrillen naar alle hoeken van Nederland en zelfs daarbuiten, maar we nodigen u ook graag uit om een bezoek te brengen aan onze fysieke winkel, waar alle brillen gewoon in het schap hangen!

2022_header_winkel2

Als webshop doen wij natuurlijk altijd ons best om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, maar kopen op afstand heeft zijn beperkingen. Past uw nieuwe bril wel goed? Zijn de glazen niet te donker? Valt de kleur van het montuur niet net even anders uit dan verwacht? Gelukkig is deze webshop onderdeel van een groter geheel en kunt u ons ook gewoon bezoeken in onze winkel in Surhuisterveen (Frl). Alle zonnebrillen die in de webshop op voorraad zijn hangen namelijk ook gewoon in het schap zodat u makkelijk even kunt passen, voelen, en kijken wat uw voorkeur heeft. Bovendien hebben wij alle expertise in huis om u advies te geven over de verschillende mogelijkheden die Serengeti te bieden heeft. We gaan graag met u in gesprek over uw wensen en behoeftes zodat we samen de ideale bril voor u kunnen vinden!

We willen u daarom graag uitnodigen in onze winkel, de koffie staat klaar!

2022_header_winkel1

We zijn ons er wel bewust van dat Surhuisterveen niet voor iedereen om de hoek ligt, op de grens van Friesland en Groningen. Toch zou u zeker niet de eerste zijn die naar het Hoge Noorden afreist voor een nieuwe zonnebril! Surhuisterveen ligt gelukkig ook vlak bij de A7, waardoor u geen eindeloze kilometers over landweggetjes hoeft af te leggen.

We wijzen u ook graag op de vele bezienswaardigheden en de prachtige omgevingen die u hier vindt. Een bezoekje aan onze winkel is goed te combineren met een uitje aan een mooi natuurgebied, een waddeneiland of een middeleeuwse vestingstad. We hebben daarom alvast een lijstje gemaakt van locaties die u misschien zouden kunnen interesseren.

We hopen u snel te mogen ontvangen in onze winkel!
serengetixl_kaartje
Bezienswaardigheden en uitjes in de regioNationaal park "de Alde Feanen"

Dit gebied, gelegen nabij Eernewoude (Earnewâld), heeft een oppervlakte van bijna 4000 hectare en een rijke historie. Al in de 12de eeuw werd in dit gebied turf gewonnen, dat later vooral naar de steden in Holland werd vervoerd. Door de afgraving onstond er een landschap dat eerst vooral door jagers en vissers gebruikt werd, maar begin vorige eeuw een natuur- en reacreatiegebied werd. Inmiddels zijn de Alde Feanen een thuis voor een veelvoud aan bijzondere diersoorten en wordt het jaarlijks bezocht door honderdduizenden recreanten.
dagje_frl_aldefeanen
dagje_frl_lauwersmeer Nationaal park "Lauwersmeer"

In vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park. Bezoekers zijn dag en nacht welkom.
Bakkeveen

Bakkeveen is al 80 jaar een bloeiende toeristische bestemming in Zuidoost Friesland. Het gebied rondom het dorp is ruim bedeeld met afwisselend natuurschoon, zoals zandverstuivingen, heuvels, heidevelden en bossen. Bijvoorbeeld natuurgebied het Mandefjild van het Fryske Gea is een echte publiekstrekker.
dagje_frl_bakkeveen
dagje_frl_blotevoeten Blotevoetenpad Opende

In het Westerkwartier ligt een bijzonder pad: het Blotevoetenpad Opende. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit en lopen maar! Op je blote voeten lopen door de modder, over water en gras. Over boomstammen klimmen of via een touw een sloot over. Heeft het geregend? Dan is er extra modder! Onderweg kan je uitrusten in één van de hangmatten of op een bankje. Durf jij ook?
Beetsterzwaag

Aan de rand van de Friese Wouden vindt u het karaktervolle dorp Beetsterzwaag. In de alom bekende Hoofdstraat treft u prachtige historische panden aan. Deze panden van drieënhalve eeuw oud, zijn de stille getuigen van de adel die het dorp in de 18e en 19e eeuw bewoonde.  

Vandaag de dag is Beetsterzwaag een springlevend dorp! De historische rijkdommen worden met hedendaagse aantrekkelijkheden gecombineerd: galeries, cafés en restaurants, gespecialiseerde winkels en eindeloos veel wandel- en fietsmogelijkheden in de omliggende bossen en natuurgebieden. 

dagje_frl_beetsterzwaag
dagje_frl_fochteloerveen Fochteloërveen

Het Fochteloërveen staat voor stilte, prachtige wolkenluchten en adembenemende vergezichten. Vanuit uitkijktoren De Zeven kun je kilometers ver kijken over dit uitgestrekte hoogveengebied op de grens van Friesland en Drenthe. Het kletsnatte landschap is dé plek voor onder andere de kraanvogels, het paapje, de roodborsttapuit en mijn favoriete vlinder; het veenhooibeestje. In het voorjaar kleurt het hoogveen wit door het pluizige wollegras te midden van de veenmossen. Kom en beleef dit gebied met haar rijke cultuurhistorie.
Leeuwarden

De binnenstad van Leeuwarden - of zoals de Friezen het noemen, Ljouwert - is een van de best bewaarde geheimen van Nederland. Het is de geboortestad van de grafische kunstenaar M.C. Escher en de mysterieuze exotische danseres Mata Hari. Shop in de kleine winkelstraatjes, vaar over de eeuwenoude grachten en ontdek de culturele roots van Friesland in het Fries Museum.
dagje_frl_leeuwarden
dagje_frl_belvedere Museum Belvédère

Museum Belvédère is een museum voor moderne en hedendaagse schilderkunst. De collectie bestaat voornamelijk uit 20e-eeuwse en eigentijdse werken van kunstenaars uit Noord-Nederland. Centraal staat de relatie van kunst met omliggende langschappelijke natuur. Tot de collectie behoort onder meer werk van de Nederlandse kunstschilders Jan Mankes, Roger Raveel en Hendrik Werkman. Circa vijf exposities worden er jaarlijks in het museum georganiseerd.