opc_loader

Menu

Bent u op zoek naar een goede zonnebril voor in de auto?

Dan bent u bij Serengeti XL aan het juiste adres! Maar waar moet een goede zonnebril aan voldoen?


2022_header_04


In het verkeer is het natuurlijk erg belangrijk om goed zicht te hebben en er zijn genoeg omstandigheden te bedenken waarbij dat een hele uitdaging kan zijn. Of u nu op een mooie zomeravond de ondergaande zon tegemoet rijdt of op een druilerige ochtend in de file staat met de regendruppen op uw autoraam; een goede zonnebril kan u helpen om het licht te bedwingen en uw zicht te optimaliseren.

De juiste zonnebril voor in het verkeer is bij voorkeur niet al te donker, gepolariseerd en sluit goed aan op uw hoofd. Voor in het verkeer heeft Serengeti speciaal de Drivers glazen ontwikkeld, deze amberkleurige glazen voldoen aan al deze voorwaarden en zijn in de meeste gevallen de beste keus voor in de auto. Deze glazen beschikken over drie technieken die uw blik op de weg optimaliseren; ze zijn gepolariseerd, fotochromisch en filteren bepaalde storende lichtfrequenties.

Klik hier voor een overzicht van alle zonnebrillen, selecteer vervolgens één van de varianten van de Drivers glazen onder "Lens type".

De polarisatie werkt in feite als de lamellen voor een raam; alleen licht uit specifieke richtingen wordt doorgelaten. In de praktijk betekent dit dat schitteringen sterk verminderd worden en weerspiegelingen (bijvoorbeeld op een nat wegdek) vrijwel volledig weggenomen worden. Dat de glazen fotochromisch zijn betekent dat ze reageren op de hoevelheid licht die aanwezig is. Als het licht in uw omgeving feller wordt, passen de glazen zichzelf aan door donkerder te worden. Dit is een reactie op moleculair niveau die geleidelijk plaats vindt. De derde techniek is de filtering van lichtfrequenties. Niet alle frequenties in zonlicht dragen bij aan een helder zicht, vooral blauw licht kan storend zijn en bovendien is het voor een groot deel verantwoordelijk voor de veroudering van uw ogen. Door alleen het bruikbare licht door te laten wordt het contrast verhoogd en hoeven uw ogen minder inspanning te leveren om objecten te ontwaren.

2022_header_08


Met deze drie technieken in één glas wordt u op alle vlakken geholpen om het kijken makkelijker te maken.

 

  • Uw ogen hoeven zich minder in te spannen en zullen daarom ook minder snel vermoeid en geirriteerd raken. 
  • U kunt objecten en uw omgeving makkelijker waarnemen en potientiële gevaren op de weg eerder opmerken.
  • Wisselende weerstomstandigheden zullen minder negatieve effecten hebben op uw zicht

 

De Drivers glazen van Serengeti zijn er in een standaard gepolariseerde uitvoering, een versie met een gouden spiegelcoating, en uitgevoerd met een gradiënt. Speciaal voor piloten zijn er ook nog Drivers glazen zonder polarisatie. Bovendien heeft u de keus tussen mineraal glas en PhD 2.0 kunststof glazen. Zie ook onze informatiepagina over glazen voor meer uitgebreide informatie.