opc_loader

Menu


Als u op zoek bent naar een Serengeti zonnebril wilt u natuurlijk wel weten of u een authentiek product koopt. Bij Serengeti XL bent u hier uiteraard van verzekerd, al onze zonnebrillen komen van de officiele leveranciers. We laten u daarom ook graag zien waar u een officiele Serengeti zonnebril aan kunt herkennen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over namaakproducten of oneerlijke verkopers.


De verpakking

Als eerste kunt u kijken naar de verpakking. Een authentieke Serengeti zonnebril zal altijd geleverd worden in een doosje, in dit doosje zit een etui, een doekje, een boekje en uiteraard de zonnebril. Op de doosjes staat het logo van Serengeti, en er zit een sticker op de zijkant met daarop het typenummer van de bril, een streepjescode en wat informatie over de kleur van het montuur en de glazen. Het komt wel eens voor dat een nieuwe zonnebril door de leverancier in een doosje van een andere Serengeti geleverd wordt, in dat geval kan er op de sticker op de zijkant een handgeschreven tekst staan. De inhoud is wel altijd hetzelfde.

inhoud-doosje


De glazen


Een Serengeti koopt u waarschijnlijk vooral om de glazen, en daarom is het belangrijk om te weten of deze authentiek zijn. In de eerste plaats kunt u kijken naar het merkteken, dit staat in één van de beide glazen en is altijd één van twee varianten. Op het rechterglas zal bovenin de hoek een "S" of de tekst "Serengeti" staan. Er is wel eens wat variatie geweest in deze merktekens, maar bij nieuwere brillen vindt u de "S" alleen in gegraveerde vorm in kunststof glazen terwijl op glazen van mineraal glas de merknaam op het glas gedrukt is.


glazen-merktekens

Heeft u een bril met gepolariseerde glazen? Dan kunt u eenvoudig de kwaliteit van de polarisatielaag testen. Houd de bril rechtop voor een digitaal beeldscherm (computerscherm of televisie) en draai de bril daarna een kwartslag. U zou een duidelijk effect van de polarisatie moeten zien; in de ene stand is het scherm duidelijk te zien en in de andere stand zal het beeldscherm volledig zwart worden.


Het montuur

Tenslotte kunt u het montuur nog even kritisch bekijken. Aangezien er vele verschillende uitvoeringen zijn is het lastig om precies aan te geven waar u naar moet kijken, maar een echte Serengeti zou wel aan een aantal kwaliteitseisen moeten voldoen. Ten eerste zal op elk montuur de merknaam en het typenuimmer terug te vinden zijn, normaalgesproken staat dit op één van de veren (pootjes) gedrukt. Daarnaast kunt u kijken of de algehele kwaliteit op orde is; op scharnieren zou geen speling moeten zitten, het chroom of de verf moet consistent en glad zijn, en alle schroefjes horen netjes verzonken te zijn en mogen niet uitsteken.


Als u al eens eerder een Serengeti gedragen heeft kunt u waarschijnlijk vrij eenvoudig vaststellen of een bril over de juiste kwaliteiten beschikt, maar als u niet weet wat u kunt verwachten zal dat lastiger zijn. Twijfelt u? Neem contact met ons op!