opc_loader

Menu

Photochromic

Photochromic - Actieve aanpassing

 

Serengeti Eyewear is pionier op het gebied van de fotochrome technieken. Fotochroom, photochromic in het engels, houdt in dat de lichtdoorlatenheid van het zonneglas zich aanpast aan de lichtintensiteit. De glazen worden dus donkerder naarmate de zon feller schijnt en hiermee past de zonnebril zich aan de omgeving aan. Deze verandering vindt plaats binnen enkele minuten en het verschil tussen de lichte en de donkere staat van het glas is gemiddeld 10 procent in de lichtdoorlatenheid. Deze exacte waardes verschillen per glastype, een volledig overzicht van de lichtdoorlatenheid per glastype vindt u onderaan onze informatiepagina over de glazen.

In het zonneglas van Serengeti zonnebrillen zitten moleculen van zilvernitraat verwerkt, hoeveel licht deze moleculen doorlaten hangt af van hun polarisatie, en deze polarisatie wordt beïnvloed door UV-licht. Als er veel UV-licht door de moleculen opgevangen wordt, laten ze minder licht door en worden u glazen donkerder. Omdat de hoeveelheid UV-licht bepalend is voor deze techniek, zullen de glazen niet donkerder worden als u in de auto zit; de ramen van uw auto blokkeren dit type licht namelijk. Het kan ook zijn dat de ramen in uw huis of andere type glas voorkomen dat deze techniek geactiveerd wordt.

Als u buiten bent zal de verduistering altijd werken. Het proces verloopt geleidelijk en u zult niet direct merken dat de glazen donkerder geworden zijn, toch maakt het veel verschil; uw zult minder met uw ogen hoeven te knijpen, ze kunnen zich beter ontspannen en zullen minder snel vermoeid raken. Deze veelzijdigheid is één van de redenen dat Serengeti zonnebrillen geliefd zijn bij professionals zoals chauffeurs, piloten of kapiteins. U weet zeker dat u de juiste bril heeft voor iedere situatie; of het nu bewolkt, zonnig of regenachtig is, de glazen van Serengeti geven u ten allen tijde een beter zicht.