opc_loader

Photochromic

 

Photochromic - Actieve aanpassing

 

Serengeti is pionier op het gebied van de photochromic (fotochrome) techniek en past deze toe in elk glas dat gemaakt wordt. Deze eigenschap houdt in dat het glas van uw zonnebril donkerder wordt naarmate de hoeveelheid licht in uw omgeving toeneemt; uw bril past zich dus aan de omgeving aan. Deze verandering gebeurt geleidelijk en het verschil tussen de lichte en donkere staat is gemiddeld zo'n 10 procent in lichtdoorlatendheid. De exacte waardes verschillen per glastype, zie ook deze informatiepagina voor het complete overzicht.

Door zich constant aan te passen aan de lichtomstandigheden, doen de Serengeti fotochromische glazen al het werk voor u; uw ogen worden op elk moment voorzien van de optimale hoeveelheid licht. De glazen 'verduisteren' in fel zonlicht en laten meer licht door tijdens bewolkte omstandigheden, hierdoor ervaart u een hoger contrast en bent u in staat vormen en kleuren sneller te onderscheiden. U verliest niets aan detail en uw ogen worden minder snel vermoeid.

In heldere omstandigheden, als de UV-straling intenser is, vergroot de polariteit van de glasmoleculen, waardoor het glas donkerder wordt en meer licht kan absorberen. Is het donkerder, dan is de intensiteit van de UV-straling lager; de glasmoleculen krimpen en bewegen van elkaar af om meer licht door te laten. Aangezien de fotochromatische techniek in het glas op moleculair niveau is aangebracht, slijt het niet. U blijft alles om u heen met het helderste beeld op de hoogst mogelijke kwaliteit waarnemen.

Deze veelzijdigheid is één van de redenen dat Serengeti zonnebrillen geliefd zijn bij professionals zoals chauffeurs, piloten of kapiteins. U weet zeker dat u de juiste bril heeft voor iedere situatie; of het nu bewolkt, zonnig of regenachtig is, de glazen van Serengeti geven u ten allen tijde een beter zicht.