opc_loader

Menu

Polar PhD 2.0

 

Het Polar PhD™ 2.0 glas, een nieuwe standaard

Voor een aantal toepassingen zijn kunstof glazen een betere optie dan mineraal glazen; bijvoorbeeld als gewicht een belangrijke factor is en de glazen schokbestendig moeten zijn. Waar deze keuze in het verleden nog wel eens betekende dat er consessies gedaan moesten worden op het vlak van de optische kwaliteiten, krijgt u tegenwoordig het beste van beide werelden dankzij de technologische ontwikkelingen van Serengeti.

 

Versie 2.0

De Polar PhD lenzen van Serengeti boden al een geweldige visuele scherpte en het hoogste niveau van bescherming tegen UV-straling. Het is dan ook geen wonder dat deze lenzen de begeerde internationale Silmo d'Or Award voor innovatie en prestatie hebben gewonnen. Maar de ontwikkelingen staan niet stil en dankzij een continue inzet kan Serengeti nu de doorontwikkeling van de PhD glazen presenteren. Deze beschikken over de bekende technieken zoals die ook in de eerste versie toegepast werden. Ze zijn photochromisch, gepolariseerd en voorzien van het Spectral Control filter, en nu dus ook voorzien van de allernieuwste technieken.

Elke lens is vervaardigd met NXT® technologie en gemaakt van Trivex materiaal, dit materiaal is lichter dan polycarbonaat en biedt een fantastische helderheid. Trivex is oorspronkelijk ontworpen voor toepassingen als straaljagerschermen en voorruiten van helikopters om de extreme temperatuurverschillen te kunnen weerstaan en omdat het zeer slagvast is.


2022_header_lupton

Nieuwe functies

De polarisatiefilm is in de tweede versie tussen de twee buitenste lagen aangebracht. Dit zorgt voor een betere bescherming tegen invloeden van buitenaf en een verbeterde polarisatiefunctie. Voor een verbeterde fotochromatische functie in ieder klimaat zijn de eigenschappen van de lenzen aangepast. De PhD 2.0 lenzen worden sneller donkerder bij warmte dankzij een lager percentage van lichtdoorlating, terwijl zij lichter worden bij koude temperaturen.

De verbeterde water- en vetafstotende coating aan de buitenzijde van de lens helpt water, vingerafdrukken en vuil af te stoten.

Lenzen kunnen beslaan wanneer de temperatuur verandert. Om dit te voorkomen is er een nieuwe coating aan de binnenzijde aangebracht voor beter zicht. Deze hoogwaardige anti-condenscoating kan steeds opnieuw worden geactiveerd door de lens schoon te maken met water. Het water activeert de moleculen in de coating.

 

Vele varianten

Serengeti biedt een gamma aan exclusieve fotochromatische Polar PhD™ glastinten, die zijn ontworpen om superieure optische helderheid en contrast te leveren. De glazen passen zich automatisch aan aan veranderende lichtomstandigheden:

 

 

glazen_mineraal_driversPHD™ 2.0 Driver's®

Het amberkleurige Drivers® glas versterkt contrast en helderheid, u neemt in alle lichtomstandigheden de meest levendige kleuren waar. Alle glazen van Serengeti kleuren, vanwege de fotochromatische eigenschap, lichter en donkerder bij wisselende lichtintensiteit. De Drivers glazen leveren in alle situaties een perfecte lichtdoorgave en met de gepatenteerde polarisatietechniek geniet u van een prachtig beeld.

 • 20% lichtdoorlatend bij een licht gekleurd glas

 • 9% lichtdoorlatend bij een verduisterend glas

 • 92% van het blauwe licht wordt geblokkeerd bij een licht gekleurd glas

 • 96% van het blauwe licht wordt geblokkeerd bij een verduisterend glas

 

 

glazen_mineraal_drivers_goldPHD™ 2.0 Drivers® Gold

De Drivers® Gold glazen beschikken over alle voordelen die ook de 'normale' Drivers® glazen hebben, met daarnaast een stijlvolle goudkleurig spiegelcoating. De spiegelcoating blokkeert zichtbare en infrarode golflengten, die schadelijk voor het oog kunnen zijn. Uitermate geschikt onder felle lichtomstandigheden.

 • 18% lichtdoorlatend bij een licht gekleurd glas

 • 8% lichtdoorlatend bij een verduisterend glas

 • 92% van het blauwe licht wordt geblokkeerd bij een licht gekleurd glas

 • 96% van het blauwe licht wordt geblokkeerd bij een verduisterend glas

 

 

PHD™ 2.0 CPG

Het CPG glas van Serengeti is een grijsgekleurd glas dat ideaal is onder alle weersomstandigheden, met name bij felle schittering. Met zijn uitzonderlijke polarisatie eigenschappen en het gebruik van Serengeti’s fotochromatische technologie, is het glas duidelijk niet bescheiden als het gaat om HD-weergave en maximale bescherming.

 • 22% lichtdoorlatend bij een licht gekleurd glas

 • 9% lichtdoorlatend bij een verduisterend glas

 • 83% van het blauwe licht wordt geblokkeerd bij een licht gekleurd glas

 • 91% van het blauwe licht wordt geblokkeerd bij een verduisterend glas

 

 

glazen_mineraal_555nmPHD™ 2.0 555nm®

Ideaal tijdens felle lichtomstandigheden. De fotochromatische 555nm® glazen pakken het geel en groen aan in het licht en verzachten de intensiteit ervan, waardoor het licht minder belastend is voor de ogen. De licht zilverkleurige spiegelcoating zorgt voor een verdere afname van oogvermoeidheid door schittering tegen te gaan.

 • 21% lichtdoorlatend bij een licht gekleurd glas

 • 9% lichtdoorlatend bij een verduisterend glas

 • 88% van het blauwe licht wordt geblokkeerd bij een licht gekleurd glas

 • 94% van het blauwe licht wordt geblokkeerd bij een verduisterend glas

 

 

glazen_mineraal_555nm_bluePHD™ 2.0 555nm® Blue

Als mooie variatie op de 555nm® glazen, beschiken de 555nm® Blue glazen over een reflecterende blauwe spiegelcoating, welke een catergorie 2 tot 3 bescherming bieden. De glazen zijn alleen verkrijgbaar in een gepolariseerde uitvoering. Geschikt voor bewolkte en gemiddelde lichtcondities.

 • 19% lichtdoorlatend bij een licht gekleurd glas

 • 8% lichtdoorlatend bij een verduisterend glas

 • 90% van het blauwe licht wordt geblokkeerd bij een licht gekleurd glas

 • 94% van het blauwe licht wordt geblokkeerd bij een verduisterend glas

 

 

glazen_mineraal_sedonaPHD™ 2.0 Sedona®

Deze unieke, roze gekleurde glazen leveren een opmerkelijk hoog contrast onder de zwaarste omstandigheden, ideaal wanneer u vertoeft op het water of in de sneeuw, of in welke intense lichtconditie u zich dan ook bevindt.

 • 14% lichtdoorlatend bij een licht gekleurd glas

 • 8% lichtdoorlatend bij een verduisterend glas

 • 90% van het blauwe licht wordt geblokkeerd bij een licht gekleurd glas

 • 93% van het blauwe licht wordt geblokkeerd bij een verduisterend glas