opc_loader

Menu

Spectral Control

 

Spectral Control - Filter frequenties

 

Serengeti's Spectral Control® filters zijn ontworpen om specifieke lichtfrequenties weg te filteren voordat ze uw ogen bereiken. Zonlicht bestaat uit alle frequenties, maar bepaalde golflengtes komen meer voor dan andere en kunnen een negatieve impact hebben op uw zicht. Vooral blauw licht kan vervelend zijn en een waas veroorzaken. Daarnaast is blauw licht de grootste factor als het gaat om de veroudering van uw ogen.

'Blauwe waas' ontstaat wanneer het blauwe licht (de kortste en hardste van de zichtbare golflengtes van het licht) vóór het netvlies wordt gefocused in plaats van erachter, waar de andere golflengtes normaal worden scherpgesteld. Dit veroorzaakt oogvermoeidheid, wat op zijn beurt zorgt voor een minder scherp zicht. De fotochromatische glazen van Serengeti blokkeren het grootste gedeelte van het blauwe licht, net genoeg om kleurwaarneming niet te beïnvloeden. U ervaart een rijker en uitgebalanceerder beeld dat mede helpt om oogvermoeidheid tegen te gaan.

Het is natuurlijk wel van belang dat u verschillende kleuren van elkaar kunt blijven onderscheiden, bijvoorbeeld als u voor het stoplicht staat. Serengeti heeft hierin natuurlijk de juiste balans gevonden. Er zijn verschillende test ontwikkeld waarmee kan worden vastgesteld of zonneglazen aan de eisen voldoen, en Serengeti slaagt in alle gevallen met vlag en wimpel.

Perfect zicht, adembenemende kleuren en ontspannen ogen. Serengeti's Spectral Control® filters zijn expert in het beheren van het licht, resulterend in een schitterend zicht.