opc_loader

Menu

Een zonnebril is snel gevonden, in een rekje bij dat toeristenwinkeltje op de hoek, voor 5 euro bij de Hema, of gratis bij één of andere actie. Maar wat als u een goede zonnebril zoekt? Serengeti Eyewear levert al decennia lang de hoogste kwaliteit glazen en monturen die er te krijgen zijn, voor een ieder die weet wat een goede zonnebril waard is. 

 

De oorsprong van Serengeti Eyewear ligt bij Corning, een optisch laboratorium in de Verenigde Staten dat zich gespecialiseerd heeft in de ontwikkeling van glastechniek. Deze oorsprong is ook precies waar de kracht van Serengeti ligt, drie essentiële technieken die door Corning ontwikkeld zijn worden gezamenlijk toegepast in iedere Serengeti zonnebril.

 

2022_header_12

 

De fotochromatische lenzen, waarmee de bril zich aan kan passen aan de hoeveelheid licht die aanwezig is. De spectrum controle filters, waarmee alleen de hinderlijke lichtfrequenties weggefilterd worden en het bruikbare licht overblijft. En de polarisatie, waarmee schittering tegen wordt gegaan. Deze drie technieken gecombineerd in één glas, vormen de basis voor de hoogstaande kwaliteit waar Serengeti garant voor staat.

 

Deze technieken worden toegepast in de beide materialen waarin Serengeti de lenzen kan leveren. De lenzen van mineraal glas worden het meeste gebruikt. Glas heeft als voordeel dat het erg bestendig is tegen krassen, en bijzonder helder is. Het Corning glas dat hier voor gebruikt wordt kan 20 procent dunner geslepen worden dan dat van de concurrerende merken, en geeft de beste visuele ervaring die u kunt krijgen. Ieder glas krijgt bovendien een hittebehandeling, waardoor het nog eens extra bestand is tegen krassen en andere beschadigingen.

 

De kunststof glazen van Serengeti worden vooral toegepast in de sportieve zonnebrillen, waar gewicht een belangrijke factor is. De PhD 2.0 lens is maar liefst 75 procent lichter dan conventionele glazen lenzen en is bovendien zeer bestand tegen extreme krachten en temperaturen. Dat blijkt onder andere uit het feit dat dit materiaal gebruikt wordt voor het maken van de koepels op straaljagers. Door de coatings die toegepast zijn blijft vocht en vet niet op de lenzen liggen en zult u geen last hebben van beslagen glazen onder moeilijke omstandigheden.