opc_loader

Menu

U zoekt een nieuwe zonnebril, maar waarom zou u voor Serengeti kiezen?


Er valt veel te kiezen op het gebied van zonnebrillen; in een gemiddelde winkelstraat vindt u vaak meerdere rekken vol blitse brilletjes, en online kunt u al helemaal te kust en te keur. Voor veel mensen gaat het vooral om de juiste look, maar de kans is groot dat ze daarmee hun ogen tekort doen. Goedkopere opties bieden lang niet altijd de bescherming die een zonnebril dient te geven, en op de lange termijn kan dit schade aan uw ogen veroorzaken. Bovendien kunnen goede glazen uw zicht aanzienlijk verbeteren waardoor u zich bijvoorbeeld veiliger door het verkeer kunt bewegen of uw hobby's of werk beter uit kunt voeren. Als u dit al eens ervaren heeft weet u wat een verschil een goede zonnebril kan maken en bent u waarschijnlijk op zoek naar meer dan de juiste uitstraling.

Maar wat onderscheidt Serengeti van andere merken?

In de eerste plaats zijn dat de glazen en de technieken die hier in toegepast worden. Serengeti Eyewear is ontstaan uit het bedrijf Corning, dat zich al meer dan 150 jaar bezig houdt met de ontwikkeling van nieuwe technieken op het gebied van glas en optiek. Zo zijn ze bijvoorbeeld bekend van het Gorilla Glass dat gebruikt wordt voor de schermen van high-end telefoons zoals de iPhone.

Er zijn verschillende bijzondere technieken die in de glazen toegepast worden, zo zijn alle Serengeti glazen bijvoorbeeld fotochromisch. Dit houdt in dat de glazen donkerder worden zodra er het licht dat er op valt intenser wordt. Hiermee past uw zonnebril zich dus aan de situatie aan. Daarnaast heeft heeft Serengeti een techniek ontwikkeld die ze Spectral Control noemen; zonlicht bestaat uit een divers spectrum van frequenties, maar lang niet alle frequenties zijn bruikbaar voor uw zicht. Zo heeft blauw licht bijvoorbeeld een negatief effect op het contrast dat u ziet, en is het bovendien erg vermoeiend voor de ogen. Met het Spectral Control filter laten uw zonneglazen alleen het licht door dat uw ogen goed kunnen gebruiken. Dit heeft als effect dat het beeld helderder is, dat uw ogen een beter contrast kunnen ontwaren en dat ze minder inspanning hoeven te leveren.

2022_header_marlon

Wilt u meer informatie over deze technieken? Kijk dan eens bij onze informatiepagina.


Naast de verschillende technieken is Serengeti ook een uitstekende optie omdat er veel te kiezen valt. Hoewel de meeste Serengeti zonnebrillen prima ingezet kunnen worden voor dagelijks gebruik en algemene toepassingen, kunt u ook kiezen voor een bril die ideaal afgestemd is op de activiteiten die u er mee wil ondernemen. Voor deelname in het verkeer heeft Serengeti bijvoorbeeld de Drivers glazen ontwikkeld, deze zijn relatief licht van kleur en helpen uw zicht ook onder bewolkte omstandigeheden. Aan de andere kant van het spectrum vindt u de Sedona glazen, deze zijn een stuk donkerder en erg geschikt voor wintersport of avonturen in woestijnachtige gebieden. Ook in het middensegment is er veel keus, zo zijn er uitvoeringen met spiegelcoatings, een gradiënt in het glas en glazen zonder polarisatie voor als u bijvoorbeeld piloot bent.

En niet alleen de glazen zijn van hoogste kwaliteit


Natuurlijk is een zonnebril meer dan een paar glazen; ook de monturen van een Serengeti zonnebril zijn van een uitmuntende kwaliteit. We vertellen u graag meer via de informatiepagina.