opc_loader

Menu

Voor een piloot is de zonnebril een essentieel onderdeel van de uitrusting. Op de startbaan en in de lucht is het van groot belang om een goed overzicht van de situatie te hebben, en het zicht speelt daarbij natuurlijk een grote rol. Een goede zonnebril kan helpen bij het verbeteren van het zicht, en helpt ook om vermoeidheid te voorkomen.
 

2022_header_voorpiloten
 

Bent u als piloot op zoek naar een nieuwe zonnebril? Dan bent u bij Serengeti aan het juiste adres!

 
Een zonnebril voor piloten moet aan een aantal specifieke eisen voldoen, en daarom heeft Serengeti een selectie van zonnebrillen die speciaal voor deze doelgroep bedoeld is.
 
Als eerste het belangrijk dat de glazen in uw nieuwe zonnebril niet gepolariseerd zijn. De kans is groot dat de instrumenten in de cockpit achter gepolariseerd glas zitten, en ook de ruiten waardoor u naar buiten kijkt kunnen gepolariseerd zijn. Een dubbele polarisatie betekent vaak dat u niet meer door het glas heen kan kijken. Met een gepolariseerde zonnebril is de kans daarom groot dat uw instrumentenpanelen slecht af te lezen zijn en uw zicht naar buiten ook sterk verminderd wordt. Alle zonnebrillen in deze selectie zijn uitgerust met glazen zonder polarisatie.
 
Als piloot kunt u ook baat hebben bij glazen met een verloop (gradient). Dit houdt in dat de glazen van uw zonnebril bovenin het glas donkerder van kleur zijn dan onderin. Over het algemeen zal het licht van de zon van boven komen, en zijn de instrumenten onderin uw zicht minder fel verlicht. Met een verloop wordt het felle licht van boven dus gedempt, terwijl uw instrumenten nog goed zichtbaar blijven. Niet alle brillen in deze selectie zijn hier mee uitgerust, maar in de filters kunt u deze optie zelf selecteren.
 
Ten slotte zijn er alleen zonnebrillen geselecteerd met (bruine) Drivers glazen of (groene) 555nm glazen. Beide types zijn relatief neutraal van kleur en stellen u in staat om verschillende kleuren nog goed van elkaar te kunnen onderscheiden. Ook worden er in alle glazen van Serengeti technieken gebruikt die het contrast verhogen en alleen de lichtfrequenties doorlaten die bijdragen aan uw zicht. Dankzij deze technieken kunt u makkelijker objecten van elkaar onderscheiden en hoeven uw ogen zich minder hard in te spannen om een goed beeld te krijgen van de omgeving waarin u zich bevindt.
 
Een overzicht van alle zonnebrillen die geschikt zijn voor piloten vindt u op onze speciale pagina!