opc_loader

Menu

Zonnebril glazen

 

Glazen voor zonnebrillen zijn er in vele varianten en daardoor kan het wel eens lastig zijn om een keuze te maken. Wij helpen u graag bij het maken van uw beslissing.

 

Glaskleur

 

Eén van de eerste keuzes waar u voor komt te staan is de kleur van het glas. Deze is natuurlijk van invloed op de uitstraling van de bril, maar ook voor een groot deel op het zicht. De kleur van het glas bepaalt namelijk welke lichtfrequenties worden doorgelaten en welke worden geblokkeerd.

 

Serengeti heeft een brede keus in glaskleur, waarbij iedere kleur ontwikkeld is voor specifieke omstandigheden en toepassingen. Zie ook de informatiepagina over glazen. Zo zijn de Drivers glazen speciaal ontworpen voor in het verkeer, de 555nm Blue voor op het water, en de Sedona glazen voor situaties met intens licht zoals in de bergen of de sneeuw.


2022_header_j


Meekleurend

 

Op dit vlak is de keuze makkelijk; alle glazen van Serengeti zijn meekleurend. Dat betekent dat ze donkerder worden naarmate de omgeving lichter wordt. De variatie is subtiel, gemiddeld 10 procent meer of minder lichtdoorlatendheid, maar het effect is dat uw ogen zich minder hoeven aan te passen en minder snel vermoeid raken.

 

Kunststof of mineraal

 

De glazen van Serengeti worden gemaakt van twee verschillende materiaal; mineraal glas, of hoogwaardig kunststof. De meeste modellen worden uitgevoerd met mineraal glas maar voor de lichtere sportbrillen wordt vaak gebruik gemaakt van Trivex kunststof.

 

Het mineraal glas geeft over het algemeen het beste zicht, al komen de kunststof glazen erg dicht in de buurt. Mineraal glas is bijzonder hard en daardoor goed bestand tegen krassen, als u het laat vallen is de kans echter groot dat er scheuren ontstaan. De kunststof glazen zijn lichter en beter bestand tegen schokken, bovendien kunnen ze als dragend onderdeel voor het montuur gebruik worden waardoor er een minimum aan materiaal gebruikt hoeft te worden om een complete bril te maken.

 
Polarisatie

 

De meeste zonnebrillen van Serengeti zijn uitgevoerd met gepolariseerde glazen. Deze techniek zorgt er voor dat alleen de lichtstralen uit specifieke richtingen doorgelaten worden. In de praktijk betekent dit dat schitteringen verminderd worden en reflecties, van bijvoorbeeld een nat wegdek, weggefilterd worden. Daarnaast zorgt het voor hogere contrasten en beter onderscheid tussen verschillende kleuren.

 

Er zijn echter ook situaties te bedenken waarin een glas zonder polarisatie een beter optie zou zijn. De polarisatie kan er voor zorgen dat digitale schermen minder goed af te lezen zijn, en ook klokken en meters waar glas voor zit kunnen slechter zichtbaar zijn. Piloten mogen bijvoorbeeld geen gepolariseerde zonneglazen gebruiken en ook voor fotografen is het misschien niet de beste keuze.

 

 

Uiteindelijk is het allemaal een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar we hopen u een eindje op weg geholpen te hebben. Mocht u nog vragen hebben, schroom dan niet om gebruik te maken van de chat, stuur ons een mailtje of bel ons even.