opc_loader

Zonnebril glazen

Zonnebril glazen zijn er al in diverse soorten en maten. Maar hoe moet u nu een keuze maken?
Wij helpen u graag door u van informatie te voorzien over de mogelijkheden.
 

Kleur glazen

Allereerst is het glaskleur van belang in de keuze voor een (nieuwe) zonnebril. De kleur van het glas bepaalt de uitstraling maar ook zeker het zicht en de manier waarop jouw zicht gefilterd wordt.
Over het algemeen laten donker gekleurde zonnebril glazen minder zonlicht door en zijn deze beter geschikt voor bijvoorbeeld tijdens het autorijden. De lichter gekleurde glazen zijn met name modieus en bieden iets minder bescherming.  

Bruine glazen laten over het algemeen blauwe tinten minder goed door. U ziet alles wat zonniger. Met grijze glazen blauwe de omgevingskleuren het meest realistisch. Bij groene glazen zult u minder gele tinten ervaren. De omgeving lijkt bij groene glazen wat koeler aan te voelen.
 

Meekleurende zonneglazen

Naast de kleur van de glazen kunnen glazen meekleurend zijn. Dit betekent dat zij sterk tegenlicht filteren en de glazen kleuren mee met de intensiteit van het licht.
 

Kunststof glazen vs mineraal glas

Veel zonnebrillen bevatten kunststof glazen maar er zijn ook mineraal glazen beschikbaar. Het voordeel van mineraal glazen is dat dit sterke glazen zijn die op een zo’n natuurlijk mogelijk manier het licht doorlaten.


Polariserend ja of nee?

Wanneer u een keuze maakt voor uw zonnebril glazen is het verder belangrijk om te kijken of u kiest voor polariserende glazen ja of nee. Polariserende glazen zorgen voor het weghalen van alle horizontale lichtinval waardoor de schittering verdwijnt omdat de lichtinval nu vanuit 1 richting komt. Bovendien geven polariserende glazen een verbeterd waarnemen van contrasten en kleuren. Schermen van tv’s, tablet en mobiele telefoon zijn minder goed zichtbaar wanneer u door een polariserende zonnebril heen kijkt. Piloten mogen daarom geen polariserende zonneglazen dragen.


Serengeti glazen

Serengeti zonnebrillen staan bekend vanwege het feit dat de consument de glazen van dit merk zo enorm kan waarderen. Onze glazen zijn van de beste kwaliteit. Meer informatie over al onze glassoorten van Serengeti XL vindt u op onze website.

https://www.serengetixl.nl/informatie/glazen/