opc_loader

Menu

Zonnebril Serengeti

Zoekt u een zonnebril van Serengeti? Dan bent u aan het juiste adres bij Serengeti XL! Lees hier waarom Serengeti zonnebrillen tot de ebste ter wereld behoren!

Serengeti is ontstaan uit een optisch laboratorium dat in de loop der jaren verschillende unieke technieken ontwikkeld heeft. Deze technieken worden sindsdien allemaal toegepast in de Serengeti zonnebrillen en vormen de basis van het succes van dit merk.

 

Zo zijn alle zonnebrillen van Serengeti uitgerust met fotochromatische lenzen. Dat betekent dat het glas donkerder wordt naarmate er meer licht op valt, de zonnebril past zich dus aan de omstandigheden aan.

 

Ook de polarisatie is een speciaal ontwikkelde techniek. Hiermee worden lichtstralen uit specifieke richtingen tegengehouden waardoor schitteringen voor het grootste deel weggenomen worden. Dit resulteert in een rustiger beeld en is vooral handig als u zich veel op of bij wateroppervlakten begeeft.

 

Daarnaast is de kleurfiltering in de glazen van de Serengeti zonnebrillen uniek. Zonlicht bestaat uit alles kleuren, die vervolgens weerkaatst worden door de objecten om ons heen; de kleur van de objecten bepaalt vervolgens welke lichtfrequenties weerkaatst worden en door onze ogen gedetecteerd worden. Door bepaalde kleuren weg te filteren of juist door te laten kan het zicht drastisch verbeterd worden. Het contrast wordt verhoogd en u als drager van de zonnebril krijgt een beter beeld van de omgeving en de objecten om u heen.

 

Niet iedere situatie vraagt echter om dezelfde filtering, daarom heeft Serengeti verschillende types glazen die voor specifieke toepassingen ontwikkeld zijn. Zo zijn de Drivers glazen specifiek ontwikkeld voor gebruik in het verkeer en zijn er glazen met een blauwe coating beschikbaar voor wie zich veel op en rond het water bevindt.


2021_header_02

 

Naast de omgeving is natuurlijk ook het gebruik belangrijk voor het uitzoeken van de juiste bril. Eén van de keuzes die u daarin kunt maken is die tussen mineraal glazen en kunststof glazen. In de meeste gevallen zal mineraal de voor de hand liggende optie zijn. Mineraal glas is uitermate helder en zeer krasbestendig door de processen die het ondergaat voordat het in uw bril terecht komt. Als u echter een grote waarde hecht aan het gewicht van de bril, zijn de PhD 2.0 glazen van Serengeti een betere optie. Dit materiaal wordt voornamelijk toegepast in sportbrillen en kan als structureel onderdeel van het montuur gebruikt worden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om brillen te ontwerpen met een zeer minimalistisch frame dat extreem licht is en toch zorgt dat de bril stevig op uw hoofd blijft zitten.